14 ГОДИНИ ОТ ВДИГАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКИЯ ФЛАГ НА ФРЕГАТА „ВЕРНИ”

Feb 10

Днес, 10 февруари  2023 г. се отбелязаха 14 години от вдигането на военноморския флаг на Република България на борда на фрегата „Верни” от състава на дивизион патрулни кораби, дислоциран във военноморска база Бургас.

На 09.02.2009 г. във военноморска база Зеебрюге – Кралство Белгия на борда на фрегата „Верни” гордо е вдигнат българския трибагреник. Това е третото попълнение на фрегата клас Е-71 в дивизион патрулни кораби от състава на Военноморските ни сили.

На празника присъстваха заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Павлин Петков и началникът на щаба на флотилията капитан I ранг Георги Савов.

Командирът на кораба капитан ІІ ранг Страхил Люцканов благодари на  екипажа на кораба за полаганите от тях ежедневни усилия за изпълнение на всички поставени задачи, въпреки трудностите и предизвикателствата на нашето ежедневие.

По повод празника, командирът на дивизиона капитан I ранг Радко Пенев поздрави екипажа на фрегата „Верни“ и награди отличили се със своя професионализъм военнослужещи.