ВОЕННИТЕ МОРЯЦИ ПРАЗНУВАТ 145 –ТА ГОДИШНИНА ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ГРАД БУРГАС

Feb 06

На 6-ти февруари 2023 г. военнослужещи от гарнизон Бургас участваха в ритуали по повод честването на 145-та годишнина от освобождението на град Бургас от османско иго.

По повод празника пред сградата на община Бургас се състоя церемония по тържествено вдигане на националното знаме. На площад „Атанас Сиреков“ бяха построени представителни блокове от състава на Военноморските сили, Командването за логистична поддръжка и Военновъздушните сили. Строят бе приет от заместник-командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан I ранг Павлин Петков. Представители на Бургаското православно духовенство отслужиха благодарствен молебен за здраве и благоденствие на жителите на град Бургас.

  Пред паметника на Руските освободители в града военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби и военноморска база Бургас участваха във военен ритуал по полагане на венци и цветя в памет на загиналите за освобождението на град Бургас воини. На ритуала присъстваха официални лица, представители на държавната и местна власт, граждани и гости на града.