КОМАНДИРЪТ НА ВОЕННОМОРСКА БАЗА БУРГАС КАПИТАН I РАНГ ДАРИН ПОПОВ ПРЕМИНА В ЗАПАСА

Nov 14

Днес, 14 ноември 2022 г. на строевия плац на военно формирование 32890 – Бургас се проведе военен ритуал за приемане и сдаване на длъжността „Командир на Военноморска база Бургас”.

Капитан І ранг Петър Петров, досега началник на отдел „Бойна готовност и мобилизационно развръщане“ в дирекция „Операции и подготовка“ на Щаба на отбраната, прие длъжността от капитан I ранг Дарин Попов.

На ритуала присъстваха командирът на Военноморските сили на Република България контраадмирал Кирил Михайлов, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, командири на военни формирования от гарнизон Бургас, директора на  РС „Военна полиция” – Сливен полк. Митко Митев, представители на държавната и местна власт и военнослужещи и цивилни служители от военни формирования, дислоцирани във военноморската база.

        Капитан I ранг Дарин Попов е завършил Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“, специалност „Корабоводене за Военноморския флот“, Военна академия „Г. C. Pаковски” и Военноморски  колеж на САЩ в Ню Порт. Преминал е през всички командни длъжности – от командир на щурманска бойна част на ракетен катер до командир на Военноморска база Бургас.

В словото си контраадмирал Михайлов най-сърдечно благодари на капитан I ранг Попов за всички постигнати успехи, в които са вложени неговите лични и професионални умения, за компетентността и всеотдайността при изпълнение на служебните задължения през дългогодишната му служба в редиците на Военноморските сили.

       Той изказа своята увереност, че преминавайки в резерва, капитан I ранг Попов ще остане съпричастен и дълбоко свързан с морала и достойнството на военноморската служба, ще продължи да носи в себе си онези ценности и добродетели, които са присъщи за българския военноморски офицер.

        Капитан I ранг Дарин Попов беше награден с карабина от началника на отбраната и с адмиралтейска грамота и предметна награда сувенир от командира на Военноморските сили.

        Военните моряци пожелават на капитан I ранг Дарин Попов добро здраве, благополучие и още много успехи по житейския фарватер!