ФЛОТСКИТЕ РАКЕТЧИЦИ ОТБЕЛЯЗАХА 60-та ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВОЕННОТО ФОРМИРОВАНИЕ

Oct 28

На 28 октомври 2022 г., се състоя военен ритуал за тържественото отбелязване на 60 години от създаването на първообраза на настоящия Брегови ракетно-артилерийски дивизион на Военноморските сили.

Строят на формированието беше приет от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Гости на тържеството бяха офицери от Щаба на ВМС, командири и началници на военни формирования и структури от гарнизона.

На плаца, редом с офицерите, старшините и матросите, които понастоящем служат във военното формирование, присъстваха и много ветерани, бивши командири на ракетното формирование, офицери, които през годините са служили във формированието.

 Със заповед на командира на Военноморските сили с предметни награди и грамоти бяха отличени командирът на военното формирование капитан II ранг Пламен Янкулов, офицери, старшини и матроси, проявили висок професионализъм и отговорност при изпълнение на функционалните си задължения. Капитан II ранг Янкулов награди военнослужещи и ветерани по случай годишнината и празника.

 В края на тържествената церемония военнослужещите от формированието преминаха в тържествен марш начело с бойното знаме.

За гостите на тържеството беше осигурена възможността да разгледат музейната сбирка, намираща се в района на формированието.