НОВИЯТ КОМАНДИР НА ДИВИЗИОН ПАТРУЛНИ КОРАБИ ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ

Oct 14

Днес, 14 октомври 2022 г., във Военноморска база Варна се проведе военен ритуал за приемане и сдаване на длъжността „Командир на дивизион патрулни кораби”.

На ритуала присъстваха командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, заместник-началникът на Щаба на ВМС по операциите капитан І ранг Ваньо Мусински, командири на военни формирования, дислоцирани в района, бивши командири на дивизиона.

Със  заповед на министъра на отбраната, капитан І ранг Борислав Великов,  началник на сектор „Бойна готовност и защита на силите“ в отдел „Операции“ на Щаба на Военноморските сили, е назначен за командир на дивизион патрулни кораби, дислоциран във Военноморска база Варна. Той прие длъжността от капитан II ранг Трифон Митишев – началник на Щаба на дивизиона.

След подписването на акта за сдаване и приемане на длъжността, командирът на Флотилията флотилен адмирал Велков поздрави новия командир и му пожела да съхрани своята неизчерпаема енергия, ентусиазъм, професионализъм и мотивация за непрекъснато усъвършенстване. Той му пожела и занапред да продължи да работи все така всеотдайно и неуморно за издигане на престижа и авторитета на Флотилия бойни и спомагателни кораби и на Военноморските сили на Република България.