ВОЕННИТЕ МОРЯЦИ ПОЧЕТОХА ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

Nov 03

Снимка 1 ВарнаНа 2 ноември 2013 г., Архангелова /мъжка/ задушница, представителни части на Военноморските сили участваха в ритуали в общините Варна, Добрич и Бургас.

На ритуала в град Варна, организиран съвместно от Варненска и Великопреславска Света митрополия и командването на Военноморските сили, участваха Представителният духов оркестър и почетен караул от ВМС, представители на държавната и местна власт.

В района на Старите гробища пред „Паметника на загиналите офицери, подофицери и войници във войните 1912-1918 г.” строят на почетен караул на Военноморските сили бе приет от командира на ВМС контраадмирал Румен Николов. Беше отслужена панихида и бяха бъдат поднесени венци и цветя.

На ритуала в град Добрич, организиран съвместно от община Добрич, командването на Военноморските сили и Варненска и Великопреславска Света Митрополия, участваха курсанти от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” и представители на държавната и местна власт.

На Интернационалното военно гробище-музей строя на почетния караул бе приет от началника на Щаба на ВМС капитан І ранг Коста Андреев. Беше отслужена панихида и поднесени венци и цветя на признателност в памет на загиналите по бранните полета български войни.

   В град Бургас строят на представителния блок на Военноморските сили бе приет от началника на гарнизон Бургас комодор Митко Петев – командир на Военноморска база –ВМС.

   Почит към хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата на родината отдадоха  представители на държавната и местна власт на град Бургас. Ставрофорен иконом Борис Беров отслужи заупокойна молитва. Ритуала продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военен клуб Бургас.