Награждаване на военнослужещи от състава на Военноморските сили по случай 143-та годишнина от създаването на Военноморските сили

Aug 12

На 12 август 2022 г., в Щаба на Военноморските сили, със заповеди на областния управител на Област Варна, кмета на Община Варна и командира на Военноморските сили бяха наградени отличили се военнослужещи и цивилни служители по случай Празника на Военноморските сили.

На церемонията командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов отправи поздравление и благодарност към всички военнослужещи и цивилни служители от състава на Военноморските сили по случай 143-та годишнина от създаването на флота. От името на Командването и от свое име той изказа дълбока признателност за високата отговорност, с която те изпълняват своите функционални задължения и отговорности.

След обявяването на заповедта за награждаване с предметни награди и грамоти от областния управител на Област Варна, господин Александър Николов – заместник – областен управител, поздрави наградените военнослужещи от състава на Военноморските сили.

Кметът на Община Варна господин Иван Портних, награди с почетни плакети и парични награди военнослужещи от състава на Военноморските сили и отправи приветствие като благодари за доброто взаимодействие между двете най-важни институции в град Варна.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов награди с предметни награди, грамоти и обявяване на благодарност на 55 военнослужещи и цивилни служители, постигнали отлични резултати и показали висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения.

Със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Военноморските сили бяха наградени военнослужещи за проявен висок професионализъм при изпълнение на поставена задача – унищожаване на плаваща морска мина, тип ,,Ям“.

В заключение контраадмирал Михайлов благодари за сътрудничеството с общинската и местна власт в полза на обществеността и благодари на целия личен състав на флота и на тези, които и в момента осигуряват безопастността на корабоплаването в български териториални води и пристанища.