ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ОТБЕЛЯЗВАТ 143 ГОДИНИ ОТ СВОЕТО СЪЗДАВАНЕ

Aug 08

На 8 август 2022 година от град Русе започнаха честванията по случай 143-та годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България.

Командирът на Военноморските сили  контраадмирал Кирил Михайлов проведе традиционните протоколни срещи с областния управител на Област Русе господин Анатоли Станев и с господин Пенчо Милков, кмет на Община Русе.

За всеотдайна и високопрофесионална дейност, за постигнати високи резултати в изпълнението на служебните задължения и по случай 143-та годишнина от създаването на Военноморските сили, областният управител и кметът на град Русе наградиха отличили се военнослужещи от състава на Военноморските сили. Получилите грамота и почетен плакет са майор Янислав Михайлов – старши експерт в Канцеларията на командира на ВМС, мичман Радослав Коновски – флагмански старшина на Представителния духов оркестър на ВМС и мичман Стефан Стефанов – флагмански старшина на Военноморските сили.

За представителите на медиите командирът на Военноморските сили даде пресконференция, на която направи кратка ретроспекция на изминалата година.

С тържествено поднасяне на венци и цветя се проведе военен ритуал на „Паметника на моряка“, където с едноминутно мълчание се отдаде почит на военните моряци, отдали живота си за Отечеството.

По-късно на площад „Свобода“ пред  Община Русе Представителният духов оркестър на Военноморските сили представи спектакъл „Вълни“ за гражданите и гостите на града.