ЗАКЛЮЧИТЕЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА НАЦИОНАЛНОТО ВОЕННОМОРСКО УЧЕНИЕ „БРИЗ 2022“

Jul 23

Днес, 23 юли 2022 година, се проведе заключителна конференция на националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2022“, в която командирите на кораби и групи споделиха своите първи впечатления от проведеното учение, след което командира на корабното съединение флотилен адмирал Велко Велков даде висока оценка на подготовката на екипажите при изпълнение на поставените задачи.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов подчерта важността на проведеното учение за повишаване на оперативната съвместимост и взаимодействието на участващите в учението страни, чрез отработване на съвместни задачи и водене на широк спектър от бойни действия на море в операция за осигуряване на морската сигурност в региона. В своето изказване контраадмирал Кирил Михайлов отбеляза, че това е единственото по рода си военноморско учение за 2022 година проведено в акваторията на Черно море.

Той запозна командирите на групи и съединения с високата оценка дадена от министъра на отбраната и началника на отбраната по време на „Деня за високопоставени гости и медийно отразяване“ на учението, както и подчерта неговата актуалност и благодари на всички командири и участници за изпълнените успешни задачи. Пълния анализ на проведеното учение „БРИЗ 2022“ ще бъде направен на по-късен етап.

Контраадмирал Кирил Михайлов пожела на всички участници здраве и попътен вятър, като изрази готовността на Военноморските сили на Република България за провеждане на следващия формат през 2023 година.