ПРАЗНУВАХА ВОЕННИТЕ МОРЯЦИ ОТ ПЪРВИ ДИВИЗИОН ПАТРУЛНИ КОРАБИ

Jul 08

Днес, 8 юли 2022 г., по време на церемонията за отбелязване на 64-та годишнина от създаването на дивизион патрулни кораби, капитан I ранг Божидар Иванов сдаде длъжността командир на дивизиона.

На пирса, пред сградата на щаба, се състоя военен ритуал за тържествено вдигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване на корабите от дивизиона.

На ритуала присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, ветерани, служили в дивизиона, военнослужещи и цивилни служители от Щаба на ВМС и формированието.

С празнично слово към присъстващите се обърна досегашният командир на дивизиона капитан I ранг Божидар Иванов. Награди на изявили се военнослужещи връчиха, командирът на ВМС, командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби и командирът на дивизиона.

 След като беше обявена заповедта за смяната, капитан І ранг Божидар Иванов и капитан II ранг Трифон Митишев подписаха акта за приемане и сдаване. Капитан І ранг Иванов се сбогува с личния състав, след което неговият вимпел беше спуснат.