НОВИЯТ КОМАНДИР НА ВОЕННОМОРСКА БАЗА ВАРНА ВСТЪПИ В ДЛЪЖНОСТ

Jun 27

Днес, 27 юни 2022 г., капитан I ранг Петър Димитров прие длъжността командир на Военноморска база Варна, най-старото формирование от състава на Военноморските сили.

Пред сградата на щаба на формированието се състоя военен ритуал за сдаване и приемане на длъжността, на който присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, началникът на Щаба на Военноморските сили капитан І ранг Камен Кукуров, заместник-началника на щаба капитан І ранг Ваньо Мусински, командири на военни формирования, военнослужещи и цивилни служители.

 След като беше обявена заповедта на министъра на отбраната, досегашният временно изпълняващ длъжността капитан І ранг Николай Николов и капитан I ранг Петър Димитров подписаха акта за приемане и сдаване. Капитан I ранг Николов предаде бойното знаме на командира на Военноморските сили, а той от своя страна го връчи на капитан І ранг Петър Димитров с думите „Да се пази чисто и неопетнено!”.

След преминаване на личния състав в тържествен марш, ритуалът завърши с обща снимка пред сградата на Военноморска база Варна.