May 05

Уважаеми колеги,

 

Позволете ми от името на Командването на Военноморските сили на Република България и лично от свое име, най-сърдечно да Ви поздравя по случай 6ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Това е денят, в който отдаваме заслужена почит и се прекланяме пред паметта на българските войни, отстоявали националните ни идеали на бойните полета, на всички онези знайни и незнайни герои, които са служили на Отечеството и със силата на оръжието, със саможертвата и несломимия си дух са защитавали независимостта на Родината.

В празничния ден, ние, българските военни моряци, с удовлетворение от постигнатото и заслужена гордост можем да заявим, че съхраняваме завещаните ни традиции, развиваме бойните си способности и работим за възходящото развитие на Военноморските ни сили!

В този светъл християнски и всебългарски празник Ви пожелавам добро здраве, силен дух и непреклонна воля, попътен вятър и седем фута под кила по пътя към нови професионални и житейски хоризонти! Нека покровителя на българското войнство Свети Георги Победоносец да ни закриля и води към нови победи!

Честит празник!