ПРОВЕДЕ СЕ СБОР НА НАЧАЛНИКА НА ОТДЕЛ „КОМУНИКАЦИОННИ И ИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ“ В ЩАБА НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Apr 21

На 19 и 20 април 2022 година в Командването на Военноморските сили се проведе сбор на началника на отдел „Комуникационни и информационни системи“ в Щаба на Военноморските сили на тема „Предизвикателства пред личния състав от  органите по комуникационно и информационно осигуряване на Военноморските сили в условията на динамично променящата се технологична и оперативна среда“.

В мероприятието участваха специалисти по КИС от Командването на ВМС и основните структури на корабните и брегови формирования на Военноморските сили.

По време на сбора бяха изнесени брифинги и се проведоха дискусии, касаещи модернизацията и развитието на комуникационните и информационни системи на ВМС, планираните за придобиване нови способности и свързаните с тях предизвикателства.

В хода на дискусиите се обсъдиха актуални теми от ежедневната организация на комуникационното и информационно осигуряване, както и изпълнението на задачите от специалистите по КИС във ВМС.

Планът за провеждането на сбора включва и посещения на комуникационни и информационни възли, с цел запознаване на участниците с новопридобитото във Военноморските сили оборудване.