ПРОВЕДЕ СЕ УЧЕБНО-МЕТОДИЧЕСКИ СБОР НА ФЛАГМАНСКИЯ СТАРШИНА НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Apr 21

На 19 и 20 април 2022 година във Военноморска база Бургас се проведе учебно-методическия сбор на флагманския старшина на Военноморските сили мичман Стефан Стефанов.

Сборът беше открит от командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, който приветства участниците и им пожела ползотворна работа. В мероприятието участие взеха главният сержант на Българската армия старшина Калин Крумов и флагмански старшини на формирования от Военноморските сили.

През първия ден бяха представени доклади и презентации от флагманските старшини на ВМС. Старшина Калин Крумов изнесе брифинг на тема „Концепция за развитие на сержантския/старшинския корпус в БА“, а в своята презентация мичман Стефан Стефанов представи “Перспективи за развитие на ВМС на Република България“.

Втория ден участниците проведоха срещи със старшини и матроси от военни формирования, дислоцирани във Военноморска база Бургас, на които разискваха актуални въпроси, касаещи проблеми в осигуряването на нормалното ежедневие и дейността на личния състав, както и повишаване мотивацията и социалния статус на военнослужещите във флота.