В командването на Военноморските сили се проведе годишен анализ на подготовката за 2021 година

Feb 18

На 18 февруари 2022 г. в Щаба на Военноморските сили, при строго спазване на противоепидемичните мерки, се проведе годишен анализ на подготовката и войсковата дисциплина във флота през 2021 година.

Присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев, командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, началници на отдели и сектори от командването на Военноморските сили и командирите на военни формирования.

Основните си усилия през изминалата 2021 г. Военноморските сили насочиха към изграждане и развитие на способности, адекватни на новите рискове и заплахи.

Подготовката на Военноморските сили през изминалата година осигури запазването на съществуващите и развитието на нови способности, които осигуряват изпълнението на задачите, произтичащи от мисиите на Въоръжените сили въпреки ограниченията, вследствие на остаряващото въоръжение и техника, и недостатъчните материални средства.

Направленията за работа през 2022 г. ще бъдат насочени към поддържане и развитие на необходимите отбранителни способности за изпълнение на пълния спектър от задачи по трите мисии на въоръжените сили в рамките на предоставените ресурси.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов даде висока оценка за дейността на Военноморските сили през 2021 г. Той изказа сърдечна благодарност на българските военни моряци за положените усилия, професионализъм и отговорност при изпълнението на поставените задачи.

След годишния анализ, адмирал Ефтимов и контраадмирал Михайлов откриха обновената сграда на Щаба на военноморска база-Варна и Военноморския координационен елемент.