13 ГОДИНИ ОТ ВДИГАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКИЯ ФЛАГ НА ФРЕГАТА „ВЕРНИ”

Feb 11

Днес, 11 февруари  2022 г. бяха отбелязани 13 години от вдигането на военноморския флаг на Република България на борда на фрегата „Верни” от състава на дивизион патрулни кораби.

На 09.02.2009 г. във военноморска база Зеебрюге, Кралство Белгия на борда на фрегатата гордо се развява българският трибагреник. Това е третото попълнение от фрегата клас Е-71 в дивизион патрулни кораби от състава на Военноморските сили.

На празника присъстваха командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков и началникът на щаба на флотилията капитан I ранг Павлин Петков.

Командирът на кораба капитан ІІ ранг Страхил Люцканов благодари на  екипажа на кораба за полаганите от тях ежедневни усилия при изпълнение на поставените задачи, независимо от трудностите и предизвикателствата.

   „За 13 години Вие постигнахте успехи, с които заслужено може да се гордеете. Вашето достойно представяне в национални и международни учения и операции, без съмнение водят до затвърждаване на престижа и авторитета на Флотилия бойни и спомагателни кораби и Военноморските сили на Република България”, отбеляза в приветствието си към екипажа на кораба командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велков“.

По повод празника, със заповед на командира на дивизиона капитан I ранг Радко Пенев, бяха наградени отличили се военнослужещи от екипажа на кораба.