ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ СЕ ВКЛЮЧИХА В РИТУАЛ ПО СЛУЧАЙ ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГРАФ ИГНАТИЕВ

Feb 09

На 9 февруари във Варна се проведе ритуал по случай навършването на 190 години от рождението на граф Николай Павлович Игнатиев – изтъкнат руски дипломат и офицер, участник в Руско-турската война от 1877-1878 г., инициатор за сключването на Санстефанския предварителен мирен договор. На този ден се отбелязва и денят на дипломатическия работник на Русия.

Пред паметника на граф Игнатиев, да отдадат почит към живота и делото на бележития дипломат и деен участник в събитията, предизвикали и способствали за успешния край на войната, довела до освобождението на България, бяха дошли посланикът на Руската Федерация в България Н. Пр. г-жа Елеонора Митрофанова, кметът на Община Варна г-н Иван Портних, представители на областната и общинската администрация, на Варненската и Великопреславска Света митрополия, на съдебните институции в града, на районните кметства, неправителствени и обществени организации, граждани и гости на града.

От името на военните моряци цветя на паметника положи капитан I ранг Камен Кукуров, началник на Щаба на Военноморските сили.