144 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ГРАД БУРГАС

Feb 07

На 6-ти февруари 2022 г. военнослужещи от състава на Военноморските сили на Република България участваха в тържествено отбелязване на 144 години от освобождението на град Бургас.

Тържествата започнаха с ритуал по тържествено вдигане на националното знаме. На площад „Атанас Сиреков“, пред сградата на Община Бургас бяха построени представителни блокове от военните формирования от гарнизон Бургас в състав: представителен блок от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби и Военноморска база Бургас, представителен блок от състава на Съвместното командване на силите и представителен сборен блок от състава на Военновъздушните сили. Строят бе приет от началника на Щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Павлин Петков.

След това представители на Бургаското духовенство извършиха благодарствен молебен за благоденствието и просперитета на град Бургас.

От 11.30 ч. пред паметника на Руските освободители в града военнослужещи от състава на Военноморските сили на Република България поднесоха венци и цветя в памет на загиналите за освобождението на град Бургас воини.

На ритуалите присъстваха официални лица, представители на държавната и местна власт, граждани и гости на града.