Dec 23

УВАЖАЕМИ АДМИРАЛИ, ОФИЦЕРИ,

ОФИЦЕРСКИ КАНДИДАТИ, СТАРШИНИ,

МАТРОСИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ!

В навечерието на Рождественските и Новогодишни празници изказвам своята най-сърдечна благодарност за проявените от вас висок професионализъм, лична отговорност и завиден екипен дух!

Обединени в общите си усилия за съхраняване и възходящо развитие на родните ни Военноморски сили, ние вписахме още една ползотворна година в историята на българския военен флот.

Независимо от трудностите, можем с гордост да отчетем няколко открояващи се свои достижения – изпълненото с надежди за по-добро бъдеще стартиране на строителството на двата многофункционални модулни патрулни кораба, все по-успешното участие на български военни кораби в международни и национални учения, в съюзнически операции и мисии, активното включване на наши сили и средства в дейности по издирване и спасяване на море, в помощ на населението и при оказване съдействие за преодоляване последствията от бедствия и аварии, завършване процеса на организационно-щатни и структурни промени в щабовете и формированията.

Това ни дава законното самочувствие да заявим, че и през новата година ще продължим все така уверено и без колебание да защитаваме авторитета, който сме завоювали и отстоявали досега.

Желая на вас, на вашите семейства и близки, добро здраве, благополучие, много лични и професионални успехи!

Нека очакваните с надежда и упование във всепобеждаващата сила на човешкия дух Светли празници изпълнят с топлина и радост домовете и сърцата ви!

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

ЩАСТЛИВА НОВА 2022 ГОДИНА!

 

КОНТРААДМИРАЛ КИРИЛ МИХАЙЛОВ

КОМАНДИР НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ