ДВЕ ВОЕННИ ФОРМИРОВАНИЯ ЧЕСТВАТ СВОИТЕ ГОДИШНИНИ

Oct 15

Днес, личният състав на  Бреговия информационен отряд отбеляза 109-та годишнина от създаването на Семафорно-наблюдателната служба на флота. Празникът започна с официално посрещане на командира на Военноморските сили и тържествено издигане на националното знаме.

В празничното си слово командирът на отряда капитан II ранг Калоян Петков представи накратко историята на семафорно-наблюдателната служба от началото на миналия век, постигнатите през годината досега резултати, както и перспективите за развитие на формированието. Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов поздрави личния състав с годишнината и награди отличили се военнослужещи по случай празника. Капитан II ранг Калоян Петков със своя заповед също отличи военнослужещи, показали завидни умения при изпълнение на служебните си задължения.

След края на тържествената част беше разгледана музейната сбирка на формированието.

Морската вертолетна авиобаза „Чайка” също отбеляза своя празник с военен ритуал по случай 62-та си годишнина.

Строят на личния състав беше приет от заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев, който награди военнослужещи, отличили се по време на изпълнение на служебните си задължения. Командирът на военното формирование подполковник Спас Спасов също награди проявили висок професионализъм военнослужещи и цивилни служители. След награждаването бяха поднесени венци и цветя на паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг авиатори от авиобазата.