ПОДГОТОВКАТА НА МОРЕ

Oct 01

През настоящата седмица протича подготовката на море с две от  фрегатите от състава на дивизиона патрулни кораби от Флотилия бойни и спомагателни кораби. Фрегата „Дръзки“ с командир капитан II ранг Стоян Христов и фрегата „Горди“ с командир капитан II ранг Станислав Георгиев провеждат третото си тактическо учение на единичния кораб. По време на плаването се извършва втория етап от сертификацията на корабите по стандартите на НАТО MAREVAL от назначена комисия от Командването на Военноморските сили.

На борда на учебно-спомагателен кораб „Капитан I ранг Димитър Добрев“ с бордови номер 206 и командир капитан III ранг Павел Павлов се провежда щурмански поход с участие на офицери и старшини, отговорни за осигуряване на навигационната безопасност на корабите на море.

По време на похода личният състав се запознава с навигационните, хидрографските и хидрометеорологичните особености по българското черноморско крайбрежие и усъвършенства уменията си по определяне мястото на кораба по различни способи, решаване на задачи по тактическо маневриране и водене на щурманската документация.