ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ УЧАСТВАХА В ЧЕСТВАНИЯ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА

Sep 22

Военноморските сили отбелязаха Деня на Независимостта с военни ритуали в град Варна и град Бургас.

Отбелязването на празника в град Варна започна в 09:30 часа с тържествено издигане на националното знаме на площад „Независимост“. Официални гости бяха областният управител на Област Варна господин Марио Смърков, заместник-кметът на Община Варна господин Тодор Иванов,  командирът на Военноморските сили на Република България контраадмирал Кирил Михайлов и почетният консул на Руската Федерация господин Владимир Климанов.

По-късно през деня представители на Съюза на арменците в Република България и на Община Варна откриха паметник на Апостола на свободата – Васил Левски. На мероприятието присъстваха заместник-кметът на Община Варна господин Тодор Иванов, началникът на Щаба на Военноморските сили капитан I ранг Камен Кукуров, граждани и гости на Варна.

В град Бургас отбелязването на празника също започна с издигане на националното знаме на Република България на площада пред сградата на Община Бургас. Строят на представителният блок от състава на Военноморските сили на Република България беше приет от началникът на Щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС капитан I ранг Павлин Петков. Честванията продължиха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военен клуб – Бургас.

На ритуалите  присъстваха областният управител госпожа Мария Нейкова, заместник-кметът на община Бургас госпожа Диана Саватева, представители на държавната и местна власт, граждани и гости на града.