НАВЪРШИХА СЕ ТРИНАДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ ЗАЧИСЛЯВАНЕТО НА ФРЕГАТА „ГОРДИ” В СЪСТАВА НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Aug 27

Днес, 27-ми  август 2021 г. в тържествена обстановка бяха отбелязани 13 години от вдигането на военноморския флаг на Република България на борда на фрегата „Горди” от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

На 22.08.2008 г. във военноморска база Зеебрюге, Кралство Белгия за първи път е вдигнат българския военноморски флаг на борда на кораба. Със заповед на министъра на отбраната на Република България фрегата “Westdiep” от състава на ВМС на  Кралство Белгия получава името „Горди” и бордови номер 43.

На 07.09.2008 г. фрегата „Горди“ пристига във военноморска база Бургас и влиза в състава на Дивизион патрулни кораби, дислоциран в Пункт за базиране Бургас.

По повод празника началникът на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Павлин Петков  поздрави екипажа на фрегатата, изрази своето уважение към всички тях за всеотдайният труд, високия професионализъм и любовта към професията и им пожела да съхранят този дух, оптимизъм и енергия в преследване на нови професионални успехи.

В поздравителния си адрес към екипажа на кораба, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов благодари за ежедневния труд и професионализъм при изпълнение на всички поставени пред екипажа на кораба през годината задачи и им пожела добро здраве и благоденствие, бодър дух, сила и енергия за още по-успешна лична и професионална реализация.