ПРОДЪЛЖАВАТ МЕРОПРИЯТИЯТА ПО СЛУЧАЙ 142-ТА ГОДИШНИНА НА ВМС

Aug 04

На 4 август 2021 г. (сряда) военнослужещите от военните формирования, дислоцирани в Пункт за базиране Бургас тържествено честват 142 години от създаването на Военноморските сили на Република България.

Мероприятията по повод празника започнаха пред Паметника на моряка в Морската градина на град Бургас  с  ритуал по полагане на венци и цветя в памет на загиналите моряци.

След това в Пункт за базиране Бургас се проведе тържествено награждаване на военнослужещи от областния управител на област с административен център Бургас проф. д.н. Мария Нейкова, кмета на община Бургас г-н Димитър Николов, командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков.

По-късно през деня представителния духов оркестър на Военноморските сили на Република България с диригент капитан ІІІ ранг Мирослав Трифонов изнесе празничен концерт за гражданите и гостите на град Бургас и град Созопол.

Кулминацията на тържественото отбелязване на 142-та годишнина от създаването на ВМС в Бургас ще бъде на 7.08 и 8.08.2021 г., когато жителите и гостите на града ще имат възможност да разгледат кораби от състава на Военноморските сили, които ще бъдат акостирали в пристанище Бургас.