Jul 28

От 28 до 29 юли 2021 година на посещение във Военноморските сили е командирът на ВМС на Република Италия адмирал Джузепе Каво Драгоне.

На 28 юли 2021 година адмирал Каво Драгоне беше посрещнат с военна церемония пред Щаба на флота, където се срещна с командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и беше проведена работна среща.

По време на разговорите гостите от италианските ВМС бяха запознати с историята на флота на България. Беше обсъдена военно-политическата среда за сигурност в Черно море. Особено внимание беше обърнато на задълбочаване на сътрудничеството в областта на подводните операции и на проекта ,,DIVEPACK”, по-който България е координатор, а Италия е наблюдаваща нация.

След срещата в Щаба на ВМС контраадмирал Михайлов и адмирал Каво Драгоне посетиха Пункт за базиране Варна, Център „Военноморски координационен елемент“ и спасителен кораб „Протео”, който преди години ни беше подарен от Република Италия. Италианските гости останаха възхитени от доброто състояние, в което се намира  кораба.