ВОЕННИТЕ МОРЯЦИ ОТБЕЛЯЗАХА ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Jul 19

На 18 юли военните моряци се включиха в общоградските чествания по повод 184-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски в градовете Варна и Тервел.

Пред паметника на националния герой на „Алеята на възрожденската памет” в Морската градина на Варна заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев поднесе цветя в знак на признателност към героя.

Да отдадат почит на Апостола бяха дошли областният управител на област Варна господин Марио Смърков, директора на дирекция „Култура“ в Община Варна госпожа Антония Йовчева, представители на генералното консулство на Руската федерация във Варна,  граждани и гости на града.

В град Тервел годишнината беше отбелязана с военен ритуал за откриване на паметник на Апостола и поднасяне на венци и цветя. На ритуала присъстваха областният управител на област Добрич господин Васил Карапанчев, кметът на Община Тервел господин Симеон Симеонов, кметове на общини и населени места от област Добрич и Община Тервел, представители на военно-патриотични съюзи, народни читалища и училища, както и много граждани и гости на града.