130 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА КОНТРААДМИРАЛ ИВАН ВАРИКЛЕЧКОВ

Jul 07

На 7 юли 2021 година по случай 130-та годишнина от рождението на контраадмирал Иван Вариклечков се проведе военен ритуал по поднасяне на венци и цветя на орелефа му пред Щаба на Военноморските сили. Строят на почетния караул беше приет от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

На ритуала присъстваха областният управител на област Варна господин Марио Смърков, кметът на Община Варна господин Иван Портних, заместник-кметът Коста Базитов, началникът на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров, командири на военни формирования от гарнизона, военнослужещи и цивилни служители от Щаба на Военноморските сили, родственици на първия български адмирал, командвал флота, управителят на „Хидроремонт“ ИГ ЕООД господин Иван Генов,  представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на ветераните от войните на България и Съюза на подводничарите в Република България.

Кратки слова за живота и делото на контраадмирал Вариклечков произнесоха контраадмирал Кирил Михайлов и Надка Вариклечкова.