18 ДИВИЗИОН КОРАБИ СЪС СПОМАГАТЕЛНО НАЗНАЧЕНИЕ ОТБЕЛЯЗА СВОЯ 70-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

Jun 18

На 2 юни 1951 г. е сформиран осемнадесети дивизион кораби със спомагателно назначение. През изминалите седем десетилетия, военното формирование се утвърждава като водещо от състава на Военноморските сили. В него получават моряшка закалка поколения офицери, старшини и матроси.

На днешния ден в словото си по случай празника командирът на дивизиона капитан I ранг Даниел Тодоров направи ретроспекция за изминалите години, актуалното състояние на дивизиона в момента и бъдещите задачи и проекти.

От своя страна командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов поздрави военнослужещите по случай годишнината и изрази благодарността си за тяхната работа и отдадеността им към военноморската служба.

На тържеството присъстваха областният управител на Област Варна – господин Марио Смърков, командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби – флотилен адмирал Велко Велков, началникът на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал Боян Медникаров, началникът на Националната служба за охрана – бригаден генерал Емил Тонев, управителя на „Хидроремонт“ ЕООД – господин Иван Генов, адмирали от запаса, командири на дивизиона, представители на командването на  Военноморските сили, офицери, старшини, матроси служили в дивизиона и гости.

За постигнати отлични резултати и висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения военнослужещи от дивизиона бяха наградени от името на  министъра на отбраната, на  началника на отбраната и лично от командира на ВМС.