17 ГОДИНИ ОТ ВДИГАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКИЯ ФЛАГ НА СПАСИТЕЛЕН КОРАБ „ПРОТЕО”

Jun 04

На 04 юни, с тържествен ритуал, в Пункт за базиране Варна бе чествана 17-тата годишнина от вдигането на Военноморския флаг на Република България на спасителен кораб „Протео”.

На тържеството присъстваха заместник-командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби – капитан І ранг Ваньо Мусински,  командирът  на Пункт за базиране Варна – капитан І ранг  Тодор Богданов,  командирът   на   1 дивизион  патрулни  кораби – капитан І ранг Божидар Иванов, ВРИД командирът на 3 дивизион  противоминни кораби – капитан ІІ ранг Лъчезар Иванов и кръщелницата на кораба г-жа Галина Колева.

От името на Командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, бяха връчени грамоти  за доказан професионализъм и проявена инициатива.

Командирът на дивизиона капитан І ранг Даниел Тодоров благодари за труда, желанието и стремежа за овладяване на сложната  техника на офицерите, старшините и матросите и награди заслужилите с грамоти и почетни значки по повод предстоящата 70-та годишнина  на дивизиона и празника на кораба.

На тържеството бяха връчени и сертификати на завършилите курс за „Начална подготовка на щатни водолази” в „Център за подготовка на водолази и бордни спасители”.

Командирът на кораба капитан III ранг Тенко Стефанов  изказа благодарност на всички положили усилия в обслужването на сложния спасителен комплекс.