ВОЕННИТЕ МОРЯЦИ ПОЧЕТОХА ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА И НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

Jun 02

По повод 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България, в градовете Варна и Бургас се проведоха военни ритуали с участието на военнослужещи от Военноморските сили.

Община Варна, съвместно с Военноморските сили на Република България, организира общоградско поклонение на паметника на Христо Ботев в Морската градина.

Бяха поднесени венци и цветя от областния управител Марио Смърков, кмета на града Иван Портних, командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, представители на военно-патриотични и родолюбиви организации, ученици и граждани.

В град Бургас, на паметника на Христо Ботев в Приморски парк, се проведе военен ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност към делото на поета-революционер и загиналите за свободата на България.

Строят на почетния караул беше приет от началника на гарнизон Бургас и командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков. В ритуала участваха представителен блок от Флотилия бойни и спомагателни кораби,  Представителния духов оркестър на община Бургас, деца от училища и детски градини.

Венци и цветя на паметника поднесоха кметът на Бургас Димитър Николов, представители на общинската и областна администрация, ветерани и граждани.