ФЛОТСКИ ВЕТЕРАН НАВЪРШИ 80 ГОДИНИ

Apr 22

На 11 април 2021 г., о.з. полковник д-р Петър Николов Ганчев навърши 80 години.

Тържественото отбелязване на годишнината му се проведе с кратка церемония на 22.04.2021 г. в Гарнизонен стол „Маяк“ – гр. Варна.

Започнал службата си като дивизионен лекар в дивизион подводни лодки, морето става неизменна част от живота му и негово призвание. Като част от неговите заслуги за нуждите на военнослужещите и цивилните граждани е   изграждането на барокамера в МБАЛ-Варна към ВМА.

За своя принос и доказан професионализъм доктор Ганчев беше награден с награден знак „За достойнство и чест“ I вариант на министъра на отбраната, както и с  „Почетна монета – сувенир“ на  командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Наградите бяха връчени от началника на Щаба на Военноморските сили капитан I ранг Камен Кукуров.

Събитието беше уважено от контраадмирал о.з. Румен Попов, председателя на УС на съюза на подводничарите в РБ капитан I ранг о.з. Станко Станков, много бивши негови колеги и приятели, както и представители на медиите.

Тържествената церемония се проведе при стриктно спазване на санитарно-хигиенните и противоепидемични мерки, свързани с неразпространението на COVID-19.