Продължават мероприятията по случай 134 години от създаването на Военноморските сили

Aug 09

На 10 и 11 август 2013 г. продължават мероприятията по случай 134-ата годишнина от създаването на Военноморските сили.

На 10 август  2013 г. /събота/, от 18:00 часа, в зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна, ще се проведе Тържествено събрание – концерт с участието на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Преди началото на концерта заместник-министърът на отбраната господин Иван Иванов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще наградят военнослужещи и цивилни служители от Военноморските сили.

След края на концерта, от 20.30 ч. до 21.00 ч. на пл. „А. Новак”, пред входа на Морската градина, гражданите и гостите на Варна ще имат възможността да се насладят на изпълнението на спектакъла „Вълни” от Представителния духов оркестър на Военноморските сили.

На 11 август 2013 г. /неделя/ е кулминацията на тържествените чествания, посветени на 134-ата годишнина от създаването на Военноморските сили.

От 08:55 часа на Морска гара Варна ще се проведе ритуал за тържествено вдигане на Военноморския флаг и флаговете за разцветяване на корабите от ВМС.  

Веднага след това е военният ритуал за производство в първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”.

От 11.15 до 15.00 часа корабите на Морска гара Варна – фрегата „Дръзки” и фрегата „Смели” ще могат да бъдат посетени и разгледани.

От 10.00 до 18.00 часа Военноморски музей – Варна е отворен за безплатно посещение от граждани и гости на гр. Варна.

Всички мероприятия са отворени за посещение от жителите и гостите на град Варна.