ПРОВЕДЕ СЕ ОСНОВНАТА ПЛАНИРАЩА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА УЧЕНИЕТО „БРИЗ 2021”

Apr 08

На 8 април 2021 година, в Щаба на Военноморските сили в град Варна, се проведе Oсновната планираща конференция за националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2021”, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Успоредно с представителите от ВМС на Република България,  по видеоконферентна връзка активно участие взеха и военнослужещи от останалите видове въоръжените сили на Република  България, както и чуждестранни представители от 12 страни – членки на НАТО и партньори. От море в мероприятието се включиха и щабовете на постоянните корабни военноморски групи на НАТО, които са традиционни участници в учението.

Конференцията бе открита от заместник-командира на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев. Бяха обсъдени основните дейности, касаещи подготовката и провеждането на предстоящото учение.

В рамките на мероприятието, съвместно с представители на участващите правителствени и неправителствени организации, бяха дискутирани и сериалите по междуведомствено сътрудничество, които ще бъдат изпълнени по време на учението „Бриз 2021“.