ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ УЧАСТВАХА В МЕРОПРИЯТИЯ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Mar 03

По случай Националния празник на Република България, 3 март, Военноморските сили участваха в различни мероприятия във Варненския и Бургаския гарнизони.

На 02 март 2021 г. на централният площад в град Провадия се проведе Тържествена проверка – заря с участието на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” и Представителния духов оркестър на ВМС.

Строят на представителните части и на почетния караул беше приет от заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.

На 03 март 2021 г. в град Варна на площад „Независимост” почетният караул от ВВМУ „Н.Й.Вапцаров” и Представителният духов оркестър на ВМС, съвместно с Община Варна, участваха в церемония по издигане на националното знаме.

Строят беше приет от командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.

След приключване на церемонията на паметника на граф Игнатиев, паметника на загиналите украински войни, паметника на загиналите руски войни и „Мемориала  на  загиналите  за  свободата  на България руски войни“ в кв.„Владислав Варненчик” бяха положени венци и цветя.

Вечерта на площад „Св. св. Кирил и Методий” се проведе Тържествена проверка – заря с участието на военнослужещи от в.ф. 54950, 26800, 36940 и 38010 от ВМС, Представителния духов оркестър на ВМС и ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”.

Строят на представителните части беше приет от началника на Щаба на Военноморските сили капитан І ранг Камен Кукуров.

В град Добрич пред паметника на хан Аспарух се проведе церемония по издигане на националното знаме и военен ритуал по поднасяне на венци и цветя на Костницата на загиналите руски войни в Освободителната война с участието на военнослужещи от в.ф. 54950 от ВМС.

Строят на представителните части и на почетния караул беше приет от заместник-командира на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев.

В град Дългопол се проведе Тържествена проверка – заря пред паметника на загиналите войни с участието на представителна част от в.ф. 22580.

Строят на представителните части беше приет от командира в.ф. 22580 капитан ІІ ранг Герман Славов.

В град Бургас пред сградата на общината представителни части от Бургаски гарнизон (военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби, в.ф. 48940 от Съвместното командване на силите, в.ф. 26720 и 26600 от Военновъздушните сили), съвместно с Община Бургас и Българската православна църква, участваха в церемония по издигане на националното знаме. След което бяха положени венци и цветя пред паметника на Руските освободители.

Строят на представителните части и на почетния караул беше приет от командира на Флотилията флотилен адмирал Велко Велков.

В град Созопол се проведе церемония по издигане на националното знаме на амфитеатър „Аполония” и военен ритуал за полагане на венци и цветя на Арката с паметните плочи на загиналите във войните от град Созопол с участието на представителна част от в.ф. 54950.

Строят на представителните части беше приет от командира на Пункт за базиране капитан І ранг Дарин Попов.

В град Черноморец военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби участваха в церемония по издигане на националното знаме и военен ритуал за полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните от град Черноморец.

Строят на представителните части беше приет от командира на Пункт за базиране капитан І ранг Дарин Попов.