123 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКА БАЗА ВАРНА И ПРАЗНИКА НА ПУНКТ ЗА БАЗИРАНЕ ВАРНА

Nov 13

На 13 ноември 2020 г. в Пункт за базиране Варна, по случай 123 години от създаване на формированието, се състоя военен ритуал. След тържествено вдигане на националното знаме, военноморския флаг и флаговете за разцветяване се проведе ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Пункт за базиране Варна“. Капитан I ранг Тодор Богданов прие длъжността от капитан I ранг Николай Николов замистник-командир на Пункта и изпълняващ длъжността „Командир“ досега.

По случай празника военнослужещи и цивилни служители бяха наградени от името на началника на отбраната, от командира на Военноморските сили, командира  на Флотилия бойни и спомагателни кораби и командира на Пункт за базиране Варна.

Със заповед на министъра на отбраната в звание „капитан I ранг“ беше произведен командира на дивизион кораби със спомагателно назначение капитан II ранг Даниел Тодоров.

На тържеството присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев, командирът  на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, началника на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров, офицери от  командването на Военноморските сили.