ВОЕННИТЕ МОРЯЦИ ПОЧЕТОХА ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ

Nov 07

Всяка година на Архангелова (мъжка) задушница Българската армия провежда военни ритуали в памет на загиналите във войните български воини.

На 7 ноември 2020 г. представителни части на Военноморските сили участваха в ритуали в общините Варна и Бургас.

На ритуала в град Варна, организиран oт командването на Военноморските сили съвместно с Варненска и Великопреславска Света митрополия участваха почетен караул от Военноморските сили, Областния управител на Варненска област, заместник-кмета на Община Варна г-н Пейчев и представители на държавната и местна власт.

В района на Старите гробища пред „Паметника на загиналите офицери, подофицери и войници във войните 1912-1918 г.” строят на почетен караул на Военноморските сили бе приет от командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов. Свещеници от Варненската и Великопреславска света митрополия отслужиха заупокойна молитва след което бяха поднесени венци и цветя.

На ритуала в град Бургас участваха военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби на ВМС и представителния духов оркестър на Община Бургас. Строят на почетния караул бе приет от командира на фбск флотилен адмирал Велко Велков.

Почит към хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата на родината отдадоха  представители на държавната и местна власт от град Бургас. Отслужена беше заупокойна молитва в памет на загиналите. Ритуалът продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военен клуб Бургас.