ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ УЧАСТВАХА В ТЪРЖЕСТВАТА ЗА 112-та ГОДИШНИНА ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

Sep 22

На 22 септември 2020 г. в градовете Варна и Бургас тържествено бе отбелязана 112-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Празничният ден във Варна започна с тържествено издигане на националното знаме. Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов прие строя на почетния караул и поздрави военните моряци със 112-та годишнина от обявяването на българската независимост. Маршът “Един завет” в изпълнение на Представителния духов оркестър на ВМС огласи площад “Независимост”.

В град Бургас тържествата започнаха с ритуал по издигане на националното знаме на Република България на площада пред сградата на община Бургас.

Строят на представителните блокове от Военноморските сили, Съвместното командване на силите и Военновъздушните сили прие началника на гарнизон Бургас и командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков.

След това беше проведен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военен клуб Бургас.