В ПУНКТ ЗА БАЗИРАНЕ ВАРНА СЕ ПРОВЕДЕ ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ ОТ ДЪРЖАВНИЯ ВОЕНЕН ШАМПИОНАТ

Aug 28

В продължение на четири дни от 25 до 28 август 2020 г. десет армейски отбора спориха за призовите места в Държавния военен шампионат по волейбол 2020 г., който се проведе за шести път в спортната зала на Пункт за базиране Варна от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС.

Характерно за тези срещи бе, че се провеждаха без публика, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Това не попречи да се  проведат много интересни двубои, като крайното класиране тази година доби следния вид:

1 място – отборът на Съвместно командване на специалните операции – Пловдив

2 място – отборът на Съвместно командване на силите

3 място – отборът на Военновъздушните сили

4 място – отборът на Сухопътни войски

5 място – отборът на НВУ ”Васил Левски”

6 място – отборът на ВВВУ „Г. Бенковски” – Долна Митрополия

7 място – отборът на служба „Военна полиция”

8 място – отборът на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров”

9 място – отборът на Военноморските сили

10 място – отборът на Стационарна комуникационна и информационна система

Отборите бяха наградени от началника на Щаба на Военноморските сили капитан I ранг Камен Кукуров, който връчи купи, медали и спортни топки на победителите. Полковник Венелин Дерибеев – главен ръководител на шампионата изрази благодарност към участниците за проявения дух и спортсменство. Бяха отличени с награди за най-добър нападател – редник Марио Семерджиев от СКСО, за най-добър разпределител – редник Денислав Шлишков от СВ, за най-полезен за отбора редник Станислав Величков от СКСО, за спортсменство курсант сержант Георги Будинов  НВУ ”Васил Левски”.