ПРИВЕТСТВИЕ НА КОМАНДИРА НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ПО СЛУЧАЙ 141 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВОЕННИЯ ФЛОТ

Aug 08

Уважаеми адмирали, офицери, офицерски кандидати, старшини, матроси и цивилни служители, скъпи ветерани!

В навечерието сме на празника на българските Военноморски сили, отбелязван по традиция през втората неделя на месец август. Създаден през 1879 година в град Русе, военният флот на България вече 141 години отстоява непрестанно независимостта, териториалната цялост и морския суверенитет на Родината.

Като командир на Военноморските сили, за мен е чест да отправя своя моряшки поздрав по случай 141-та годишнина от създаването на военния флот на България към всички, за които морето и военноморската служба са съдба и дълг, житейски избор и поле на професионална реализация.

Уважаеми военнослужещи и цивилни служители от Военноморските сили,

Изказвам признателността си към Вас, за отговорността, силния дух и непреклонната воля, с които посрещате предизвикателствата на днешната сложна обстановка. Независимо от трудностите и ограниченията, Вие с достойнство носите своята вахта, служите и работите, защитавайки морските интереси и суверенитета на Родината.

Бих искал от името на всички нас, служещите и работещи във флота, да отправя благодарност и към нашите семейства и близки, за тяхната безрезервна подкрепа, за това, че са до нас, въпреки че често ги пренебрегваме в интерес на службата.

Благодаря ви!

Много са личностите и институциите, без чиято подкрепа и помощ, разбиране и сътрудничество, не бихме могли да организираме, както натоварените си делници, така и празника си. Затова се обръщам с признателност към политическото и военното ръководство на министерството на отбраната, към представителите на местната и държавната власт от приморските общини, към хората от бизнеса и неправителствения сектор, към журналистите от централните и регионалните медии, за всичко онова, което правят и, надявам се, ще правят и в бъдеще за родния военен флот.

Празника е повод да засвидетелстваме своето уважение и почит и към флотските ветерани, чиито завети и опит ни помагат в труден момент.

Утре, с тържественото вдигане на военноморския флаг, звънът на корабните камбани ще постави началото на следващата година в съвременната флотска летопис.

Уважаеми адмирали, офицери, офицерски кандидати, старшини, матроси и цивилни служители, скъпи ветерани, на Вас, на вашите семейства и близки, желая добро здраве, благополучие, попътен вятър и седем фута под кила по фарватерите на всички лични и професионални начинания!

Честит празник!

КОМАНДИР НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

КОНТРААДМИРАЛ КИРИЛ МИХАЙЛОВ