ПРОВЕДОХА СЕ СПОРТНИ, ПРОТОКОЛНИ И КУЛТУРНИ МЕРОПРИЯТИЯ ПО ВРЕМЕ НА „БРИЗ 2013”

Jul 08

Снимка 1На 8 юли 2013 г. по време на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2013” се проведоха спортни състезания между екипажите на корабите, участващи в учението, протоколни и културни мероприятия.

От 09.00 часа бе даден старт на спортните състезания по волейбол, плуване и теглене на въже. Бяха сформирани  по 6 /шест/ отбора за всяко от състезанията. Чуждестранните моряци участваха с отбори от испанската фрегата „BLAS DE LEZO”, от турската фрегата „SALIHREIS”, от гръцкия патрулен катер „AITTITOS” и сборен отбор от подводницата „I. INÖNÜ”, ракетния катер „BORA” и миночистача „SIĞACIK”. Българските моряци се представиха с два сборни отбора – един от Пункт за базиране Варна и екипажите на кораби базирани в него и втори от Пункт за базиране Бургас и екипажите на кораби базирани там.

На състезанието по волейбол, което се проведе в Спортната зала на І-ва езикова гимназия, победител беше отборът на военните моряци от Варна.

На състезанието по теглене на въже, на пирса на Морска гара Варна, победител беше отборът на военните моряци от Варна.

 На състезанието по плуване на басейн „Приморски”, по дисциплината 4 X 100 метра щафета свободен стил, победител отново беше отборът на военните моряци от Варна.  

От 10.00 часа командирите на чуждестранните кораби направиха официална визита при заместник – командира на ВМС комодор Димитър Денев.

От 10.45 часа командирите на чуждестранните кораби се срещнаха с кмета на град Варна.

Вечерта от 19.00 часа в двора на археологически музей, Представителният духов оркестър на ВМС, ще изнесе концерт за участниците в учението.