ПРАЗНИК НА ФРЕГАТА „ВЕРНИ”

Feb 07

На 9-ти февруари 2009 г. във военноморска база Зеебрюге, Кралство Белгия на борда на фрегата „Уелинген”, тържествено бе вдигнат военноморският флаг на Република България и присвоено името „Верни”.   

Днес, 7-ми  февруари  2020 г. в тържествена обстановка се отбелязаха          11 години от приемането на фрегата „Верни” в състава на Военноморските сили на Република Бълария.

В своя поздравителен адрес началникът на щаба на флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Велко Велков поздрави командира на кораба капитан ІІ ранг Теодор Кабаков и военнослужещите от екипажа на „Верни“ и им благодари за ежедневните усилия и високия професионализъм, проявен при изпълнение на всички поставени през годината задачи. Той им пожела да бъдат все така моряци по дух и призвание и да продължават да носят в сърцата си най-съкровените ценности: чест, достойнство, моряшки дълг, професионализъм на море, взаимопомощ и всеотдайност!

От своя страна командирът на кораба капитан ІІ ранг Кабаков поздрави екипажа си и изрази своята увереност в способностите им, техния професионализъм, несломим дух и решителност да работят все така всеотдайно за издигане престижа и авторитета на дивизиона патрулни кораби и на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

През изминалата 2019г. екипажът на „Верни“ бе удостоен с приза „Екипаж на годината“.

За 2020г. пред фрегатата предстои участие във Постоянната военноморска група на НАТО №2, както и във всички учения провеждани от ВМС на Рeпублика България.