Щабът на Военноморските сили навърши 121 години

Jan 13

На 13 януари 2020 година в Щаба на Военноморските сили се проведе тържествено събрание по случай 121-ата годишнина от създаването му.

Гости на тържеството бяха областният управител на Варненска област г-н Стоян Пасев,  кметове на районни в град Варна, представители на община Варна, началника на МБАЛ Варна към ВМА, бивши командващи на флота и ветерани, както и командири на военни формирования от Варненския гарнизон.

Слова произнесоха началникът на Щаба на ВМС капитан I ранг Камен Кукуров и контраадмирал от запаса Константин Богданов – бивш началник на Щаба на Военноморските сили.

Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов поздрави личния състав и връчи награди на отличили се военнослужещи и цивилни служители.

Бяха обявени предметната награда и грамота от министъра на отбраната за цялостен принос и участие на ВМС в проведената през миналата година национална комуникационно-информационна кампания на МО „Бъди войник”.

Музикален поздрав към личния състав на Щаба поднесе мъжкия хор на моряците-ветерани „Христо Манолов” при Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Варна. Бяха изпълнени три марша от които служителите на Щаба след гласуване избраха за своеобразен химн на ВМС песента „Български моряк” по музика на Тончо Русев и текст на Евтим Евтимов.

Тържеството завърши с обща снимка пред Адмиралтейството.