ГОДИШНИНА ОТ ПРИЕМАНЕТО В СТРОЯ НА ВМС НА БАЗОВ МИНОЧИСТАЧ „ШКВАЛ”

Jan 10

На 10 януари 2020 г. в Пункт за базиране Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби бе отбелязана 37-та годишнина от вдигането на военноморския флаг на Република България на базов миночистач „Шквал”.

В своя поздравителен адрес командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков поздрави командира на кораба капитан ІІІ ранг Христо Генчев и екипажа и им  благодари за ежедневните усилия и високия професионализъм, проявен при изпълнение на всички поставени през годината задачи. Той изрази своята увереност в способностите на екипажа, техния професионализъм, несломим дух и решителност да работят все така всеотдайно за издигане престижа и авторитета на дивизион миночистачни кораби и на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

Командирът на дивизиона противоминни кораби капитан I ранг Павлин Щерев също поздрави екипажа на базов миночистач „Шквал. Той обърна особено внимание на успешното участие на кораба във Втората постоянна противоминна група на НАТО през изминалата година и подчерта, че за пореден път екипажът на кораба доказа своя професионализъм и достойно представи българските военноморски сили пред партньорите ни от НАТО.

Командирът на кораба капитан ІІІ ранг Христо Генчев изказа своята благодарност към екипажа на базов миночистач „Шквал” за достойното изпълнение на поставените през годината задачи и им пожела да бъдат все така моряци по дух и призвание и да продължават да носят в сърцата си най-съкровените ценности: чест, достойнство, моряшки дълг, професионализъм на море, взаимопомощ и всеотдайност!