ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ ТЪРЖЕСТВЕНО ИЗПРАТИХА В ЗАПАСА ФЛОТИЛЕН АДМИРАЛ КОСТА АНДРЕЕВ

Dec 17

На 17 декември 2019 г. в Щаба на Военноморските сили се състоя церемония за тържествено изпращане в запаса на флотилен адмирал Коста Андреев.

Да изразят своето уважение към постигнатото през годините на офицерската му служба завидно ниво на личностна и професионална реализация, в Големия салон на Адмиралтейството се събраха много негови близки и приятели, военнослужещи и цивилни служители от Щаба на ВМС, командири на военни формирования, представители на структури от министерство на отбраната, на общинската администрация, ветерани от флота.

По случай преминаването му в запаса, за високи заслуги към  развитието на Военноморските сили и Българската армия, флотилен адмирал Андреев беше удостоен със заслужени награди – 7,62 мм карабина СКС от министъра на отбраната, художествена картина от началника на отбраната, адмиралтейска грамота и длъжностен флаг от командира на ВМС.

В приветствието си контраадмирал Кирил Михайлов засвидетелства благодарността на военните моряци за отдадените от флотилен адмирал Андреев тридесет и четири години доблестна и вярна офицерска служба под знамената. Командирът на ВМС изказа своята и на всички, които са служили и работили с флотилен адмирал Андреев военнослужещи и цивилни служители, увереност в плодотворното осъществяване на бъдещите му лични и професионални начинания.

Приветствия и благодарности за доброто взаимодействие и взаимопомощ бяха отправени към флотилен адмирал Андреев от началника на ВВМУ „Никола Й. Вапцаров” флотилен адмирал Боян Медникаров и от заместник-кмета на община Варна Пейчо Пейчев.