НАЙ-ДОБРИТЕ ВОЕННИ МОРЯЦИ ЗА 2019 ГОДИНА ПОЛУЧИХА НАГРАДИ ОТ СПИСАНИЕ “КЛУБ ОКЕАН”

Dec 16

На 16 декември 2019 г. в Щаба на Военноморските сили бяха връчени традиционните годишни награди на редакцията на националното морско списание „Клуб Океан” за най-добър корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и цивилен служител от ВМС.

Носители на престижните награди, номинирани от командването на ВМС, тази година в различните категории станаха:

Екипаж на годината: екипажа на фрегата „Верни” с командир капитан ІІ ранг Теодор Кабаков от състава на в.ф. 22480 – Бургас.

Офицер на годината: капитан І ранг Камен Борисов Кукуров, началник на Щаба на Военноморските сили.

Старшина на годината: мичман Светослав Александров Аврамов, старшина на група мотористи в електро-механична бойна част на корвета във в.ф. 38920 – Варна.

Матрос на годината: матрос 3-ти клас Милчо Славчев Милков, рулеви на моторен катер от Отряд плаващи средства и съоръжения във в.ф. 28580 – Варна.

Цивилен служител на годината: цивилен служител Катя Маргаритова Лачкова-Неделчева, медицинска сестра в медицински пункт на в.ф. 32140 – Варна.

Наградите бяха връчени от отговорният редактор на списанието за град Варна капитан І ранг о.з. Валентин Димитров, в присъствието на командването на ВМС, военнослужещи, цивилни служители и представители на медиите.

Преди връчването на годишните награди на списание „Клуб Океан”, пред присъстващите беше обявена награда за офицер от ВМС. Контраадмирал Михайлов връчи на капитан II ранг Иван Йорданов наградата „NATO Meritorious Service Medal”. Това е най-високото отличие в Алианса и се утвърждава и подписва лично от генералния секретар.

Наградата е присъдена на капитан II ранг Йорданов за неговата доблестна и всеотдайна служба по време на изпълнение на служебните си задължения в Щаба на Военноморското командване на НАТО, базирано в Нортууд, Великобритания, през периода 2016-2019 г. Приносът му за подобряването на работата на отдела, в който е назначен, както и като цяло за Военноморското командване, е оценен високо,  като през 2018 г. е награден от командира на Военноморското командване вицеадмирал Джонстън с командирска грамота.