Тържествено отбелязване на 2 юни във Варна

Jun 03

Снимка 1На 2 юни 2013 година във Варна се проведе военен ритуал по повод тържественото отбелязване на 2 юни – ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България и 137-та годишнина от смъртта на поета-революционер.

В ритуала по полагането на венци на признателност пред паметника на Христо Ботев в Морската градина участваха Представителният духов оркестър на Военноморските сили и почетен караул от Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров”. Командирът на Военноморските сили контраадмирал Румен Николов прие строя на почетния караул.

Заупокойна молитва в памет на Ботев и загиналите за България отслужиха свещеници от Варненска и Великопреславска Света Митрополия.

Венци и цветя на признателност бяха положени от името на депутати от 42-то Народно събрание, министерства, областната и общинска администрация, Военноморските сили, държавни институции, неправителствени организации, учебни заведения, много граждани и гости на града.

Всички присъстващи отдадоха почит с едноминутно мълчание и падане на колене под звука на сирените, озвучили града точно в 12:00 часа.