Военнослужещи от Военноморска база – ВМС участваха в тържествата за 2 юни

Jun 03

sv.Vlas 1Военнослужещи от Военноморска база – ВМС участваха в тържественото отбелязване на 2 юни –  ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България и 137 години от смъртта на поета-революционер.

Тържествата започнаха на 1 юни с тържествена проверка-заря в комплекс „Марина Диневи” в град Свети Влас. В ритуала участваха Представителният духов оркестър на Военноморските сили и почетен караул от Пункт за базиране Бургас. Строят бе приет от командира на Военноморска база – ВМС комодор Митко Петев. Бяха поднесени венци и цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев.

На 2 юни в град Бургас се проведе военен ритуал за отдаване на почит пред подвига на загиналите за България. Ставрофорен иконом Борис Беров, в присъствието на областния управител на град Бургас Константин Гребенаров, заместник кмета на община Бургас Красимир Стойчев, както и граждани и гости на град Бургас, отслужи заупокойна молитва в памет на геройски загиналите.

Тържественото отбелязване на празника приключи с полагането на венци на признателност пред паметника на Христо Ботев в Морската градина на Бургас.