14 ГОДИНИ ОТ ПРИЕМАНЕТО НА ФРЕГАТА „ДРЪЗКИ” В СЪСТАВА НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ

Oct 25

На 25-ти  октомври  2019 г. в тържествена обстановка бяха отбелязани 14 години от приемането на фрегата „Дръзки” в състава на Военноморските сили на Република България.

Командирът на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков поздрави командира на кораба капитан ІІ ранг Стоян Христов и екипажа и им благодари за ежедневните усилия и високия професионализъм, проявен при изпълнение на всички поставени през годината задачи. Той им пожела да бъдат все така моряци по дух и призвание и да продължават да носят в сърцата си най-съкровените ценности: чест, достойнство, моряшки дълг, професионализъм на море, взаимопомощ и всеотдайност!

През годината фрегата „Дръзки“ участва в състава на Втората постоянната военноморска патрулна група на НАТО в Средиземно море – SNMG2, във военноморското учение на ВМС с международно участие „Бриз 2019”, в тактическото учение на Флотилия бойни и спомагателни кораби – „Черно море 2019” и в учението на ВМС „Парад“ по повод тържествено отбелязване на 140 години от основаването на ВМС на Република България.

В поздравлението си към екипажа командирът на кораба капитан ІІ ранг Христов изрази своята увереност в способностите на екипажа, техния професионализъм, несломим дух и решителност да работят все така всеотдайно за издигане престижа и авторитета на българските Военноморски сили.