ПРАЗНИК НА ОТРЯДА ПРОТИВОМИННИ КОРАБИ ВЪВ ВАРНА

Oct 04

На 4 октомври 2019 г. в Пункт за базиране Варна се състоя ритуал за тържествено отбелязване празника на отряда противоминни кораби и беше чествана 49-та годишнина от създаване на Трети дивизион миночистачни кораби.

Гости на тържеството бяха началникът на щаба на ВМС капитан I ранг Камен Кукуров, флотилен адмирал Коста Андреев, заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусински, предишните командири на дивизиона и отряда вицеадмирал о.з. Петър Петров,  флотилен адмирал о.з. Димитър Йорданов, флотилен адмирал о.з. Никола Каранов, капитан I ранг о.з. Тодор Йотов, капитан I ранг Петър Димитров, офицери и старшини, служили на миночистачните кораби и командирите на военните формирования, дислоцирани в Пункта за базиране Варна.

По случай празника, за безупречно изпълнение на функционалните задължения, бяха наградени офицери, старшини и матроси. От името на командира на флотилия бойни и спомагателни кораби, грамотите бяха връчени от капитан I ранг Мусински и от временно изпълняващият длъжността на командир на отряда капитан III ранг Лъчезар Иванов.