ЗАВЪРШИ ДЪРЖАВНИЯ ВОЕНЕН ШАМПИОНАТ ПО ФУТБОЛ НА МАЛКИ ВРАТИ

Oct 04

В продължение на четири дни дванадесет армейски отбора спориха за призовите места в Държавния военен шампионат по футбол на малки врати, провел се в Пункт за базиране Варна.

Шампион за 2019 година е сборният отбор на Министерството на отбраната. След тях на второ и трето място се наредиха отборите на бригада „Специални сили” и на Националния военен университет „Васил Левски”.

Бяха раздадени и индивидуални награди – за най-полезен играч за отбора на редник Тодор Василев от в.ф. 24150 – Стара Загора; за най-добър нападател на курсант старшина Георги Цончев от НВУ „Васил Левски”; за най-добър вратар на старши сержант Юрий Петров от в.ф. 32990 – Пловдив; за най-добър защитник на ефрейтор Цветан Джорев от в.ф. 34750 – Карлово.

Колективната награда за спортсменство получи отборът на Служба „Военна информация”.

Наградите бяха връчени от началникът на Щаба на ВМС капитан I ранг Камен Кукуров и командирът на Пункта за базиране капитан I ранг Петко Якимов.

Участниците изразиха благодарността си за гостоприемството и добрата организация, а от своя страна домакините изразиха готовност да посрещнат армейските футболисти и през следващата година.